Съветници от ГЕРБ за вдигане данъците на граждани, напук на Камбитов
Съветници от ГЕРБ за вдигане данъците на граждани, напук на Камбитов / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Съветници от ГЕРБ в Благоевградския парламент поискаха предколедно да сюрпризират жителите в общината с по-висока такса смет.

Предложението бе направено от председателя на Комисията по икономика и приватизация Анатолий Антов, с което напрактика контрира внесеното за гласуване в пленарна зала решение на кмета Атанас Камбитов за намаляване от 6,5 промила на 6 промила финансовата тежест за собствениците на фирми и други юридически лица. Антов поиска разликата от над 200 000 лева в общинската хазна да се попълнят от редовите жители в Благоевградско, чрез увеличаване на данъчните им задължения.

Най-отявлените поддръжници на ощетяващото благоевградчани искане бяха съветниците от ГЕРБ Анатолий Антов и Красимир Роячки, Румен Калайджиев от ЕКИП, Сашо Милчев от Зелената партия и съпартиецът му Андон Тодоров.

Красимир Роячки набеди колегите си, които пожалиха гражданите, в популизъм и липса на смелост и воля за това, че се обявяват против предложението да се увеличи такса смет.

В крайна сметка решението на кмета Камбитов бе подкрепено от  26 местни парламентаристи, трима гласуваха „против”, а седем от съветниците се въздържаха от вдигане на ръка.