Сътрудничество за реализиране на местни политики в областта на ромската интеграция“
Сътрудничество за реализиране на местни политики в областта на ромската интеграция“ / netinfo

"Сътрудничество за реализиране на местни политики в областта на ромската интеграция
netinfo

 

 

 

В рамките проект BG05/422 "Сътрудничество за реализиране на местни политики в областта на ромската интеграция“ на 10 -11 май в град Благоевград се проведе първият етап от три модулни обучителни семинара, за изграждане на капацитет и компетенции за застъпничество, мониторинг и участие в политики на Неправителствени организации и инициативни групи от регион Благоевград. Два дни, 26 участници от 13 населени места дискутираха темата за европейските и национални  политики тяхното изпълнение на местно ниво.

Проектът се реализира от сдружение Л.И.Д.Е.Р., в партньорство с Областна администрация - Благоевград. Целта е да се насърчи участието на гражданските организации в процесите на формулиране на политики и вземане на решения свързани с ромската общност съвместно с институциите на местно и регионално ниво.
Проектът е на междинен етап на изпълнение. До момента има изготвен анализ  на досегашният модел на сътрудничество и методология за създаване на устойчиви партньорства между гражданските  организации и местните власти. Предстои издаването на Наръчник, който да напътства гражданските организации и инициативните групи при съвместната им работа.

Проектът се Финансира по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство  2009 -2014

www.ngogrants.bg

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Л.И.Д.Е.Р.“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България 2009-2014.