Спират движението при дефилето заради учение за действие при бедствени ситуации
Спират движението при дефилето заради учение за действие при бедствени ситуации / netinfo
Временно спиране на движението в района на Кресненскоте дефиле ще има на 20 и 21 май заради учение “Струма 2008”, на тема “Дейност на органите на МЗ, органите на държавната и местната администрация за реагиране на последствията от терористични актове (бедствия) по транспортната инфраструктура в район, трудно достъпен, за масово използване на медицински сили”.

Целта на учението е да се повиши подготовката на органите за управление и силите на органите на изпълнителната власт при ликвидиране на последствията от извършен терористичен акт в труднодостъпен район. В учението ще участват сили на МЗ, МВР, МО, МИС, представители на Областна администрация.

В района на Кресненското дефиле ще се концентрира голямо количество специализирана техника, машини и автомобили.

При симулираната спасителна операция ще се наложи спиране на трафика по ПП Е - 79 за кратки периоди от време. Движението ще се контролира от служители на ОДП, като по пътя ще бъдат поставени знаци за ограничаване на скоростта в района на учението. Предприети са всички мерки да не се допуска струпване на автомобили. От ОДП – Благоевград призовават гражданите да спазват поставените знаци за ограничаване на скоростта в района, и ако нямат неотложно пътуване на 20 май от 10.00 ч до 16.00 ч и 21май от 10.00 до 13.00ч, да не пътуват по ПП Е-79 в посока ГКПП Кулата.