Слънчева и тиха неделя
Слънчева и тиха неделя / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Времето ще бъде предимно слънчево и тихо. През по-голямата част от деня ще има мъгла в Дунавската равнина, като временно подобрение на видимостта ще настъпи около пладне, съобщиха от НИМХ.

В Северна България и високите полета минималните температури ще бъдат между минус 15° и минус 10°, а в Южна България и по Черноморието - между минус 10° и минус 5°. В района на София минимална температура ще бъде около минус 12°. Преобладаващите максимални температури ще бъдат в Северна България и високите полета от минус 5° до 0°, а в Южна България - между 0° и 5°. В района на София около 0°.

Над планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около минус 3°, а на 2000 м - около минус 7°. Условията за туризъм са добри, но все пак съобразявайки се с ниските температури.

Над Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максимални температури на въздуха между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.