Санкционират училищен директор за шофиране в нетрезво състояние в работно време?
Санкционират училищен директор за шофиране в нетрезво състояние в работно време? / netinfo

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов е разпоредил проверка по случая с директора на Второ основно училище в Гоце Делчев - Димитър Вакареев, който вчера предизвика пътен инцидент след шофиране в нетрезво състояние.

Ако установим, че Вакареев е употребил алкохол в работно време, ще му бъде наложена санкция в зависимост от провинението - забележка, предупреждение за уволнение или директно уволнение, тъй като в подобно състояние директорът не може да изпълнява служебните си задължения, коментира пред Дарик Огнян Соколов.

В 14-дневен срок от стартирането на проверката Регионалният инспекторат ще се произнесе по случая.

Това е първият официален сигнал за употреба на алкохол от страна на Димитър Вакареев, въпреки че многократно съм известяван от негови колеги в училището, че идвал нерядко подпийнал на работа, обяви Соколов.

49-годишният Димитър Вакареев катастрофира с управлявания от него автомобил "Роувър" към 12.00 ч. вчера на бул. "Гоце Делчев". По данни на полицията той не спазил предимство и се блъснал в задната част на лек автомобил "ВАЗ".

При направен тест с дрегер в кръвта на училищния директор са установени 2, 96 промила алкохол. Той е санкциониран по Закона за движение по пътищата.