С театрален фестивал Банско привлича туристи и през лятото
С театрален фестивал Банско привлича туристи и през лятото / netinfo
Община Банско прави поредната стъпка за популяризирането на курорта като целогодишна дестинация с организирането на летен театрален фестивал. Намерението на общинското ръководство е форумът да стане ежегоден, а Банско освен в един от най-желаните ски курорти, да се превърне и в театрален град, обяви кметът Александър Краваров.

В продължение на седмица жители и гости на Банско могат да видят най-стойностните представления през годината, доказали своя публичен успех, обещават организаторите.

“Красиви тела” на театър “Сълза и смях”, "Детектор на лъжата" на Сатиричен театър "Алеко Константинов" и “Ритъм енд блус” на Малък градски театър "Зад канала", са само част от заглавията, включени в първото издание на феста.

Закриването ще бъде на 7 юли със спектакъла на Теди Москов “Мармалад”, а от 22.00 ч. с клубно парти група ПИФ ще забавлява любителите на театралното изкуство. Летен театрален фестивал ще се проведе в Банско от 1-и до 7-и юли.

Културната проява цели да представи на жителите и гостите в общината най-интересните спектакли през годината, с актьори ‘звезди’, които вече са доказали своя публичен успех.

В програмата са заложени спектакълът „Красиви тела” на театър „Сълза и смях” - на 2-и юли, сатиричен театър „Алеко Константинов” ще представи „Детектор на лъжата” на 3-и юли, в който ще участват Филип Трифонов и Павел Попандов.

На 4-и юли ДТ Пловдив ще представи спектакъла на Камен Донев „Възгледите на един учител за народното творчество”. Христо Гърбов и Валентин Танев ще излязат на сцената с представлението „Фенове” на НДТ „Сълза и смях” на 5-и юли. Музикално-танцовият спектакъл на Румен Цонев „Ритъм енд блус” ще бъде игран на 6-и юли.

Спектакълът на Теди Москов „Мармалад”, с участието на Мая Новоселска, Тончо Токмакчиев, Никола Додов и Вяра Коларова, ще закрие театралното лято в Банско.

От 22:00 часа е предвидено клубно парти с група PIF.