Ремонт на международната жп линия променя маршрута на влакове
Ремонт на международната жп линия променя маршрута на влакове / netinfo
От днес до 29-и август временно се променя разписанието и се съкращава маршрута на влаковете в участък от международната жп линия София – Солун, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще продължи да извършва допълнителни ремонтни дейности по железопътния тунел и железния път в участъците Делян – Дяково, които ще наложат промени на влаковото движение в района без почивните и празнични дни.

По съкратен маршрут ще се движат два бързи и три пътнически влака. Бързият влак от София за Кулата и Петрич, който заминава в 11:30 ч., ще се движи само между София и Гълъбник и в този участък ще запази обичайното си разписание, бързият влак от Кулата за София, който обичайно тръгва от Кулата в 13:40 ч., ще се движи само между Гълъбник и София и в този участък ще запази обичайното си разписание, пътническият влак от София за Благоевград, който заминава в 09:10 ч., ще се движи само между София и Гълъбник и в този участък ще запази обичайното си разписание, влакът от Благоевград за София, който обичайно тръгва от Благоевград в 13:45 ч., ще се движи само между Гълъбник и София и в този участък ще запази обичайното си разписание, пътническият от Кулата за Дупница, който обичайно заминава от Кулата в 15:30 ч., ще се движи само между гара Генерал Тодоров и Дупница и в този участък ще запази обичайното си разписание.

Бързият влак от Кулата и Петрич за София, който заминава в 16:50 ч., ще се движи до Дупница по обичайното си разписание, а от Дупница ще тръгва с 8 минути по-късно.