/ Thinkstock/Getty Images
За пета поредна година Регионален исторически музей – Благоевград организира „Нощ на прилепите“. Това каза Тоня Маринова, уредник в отдел „Природа“.

Тя обясни, че тази година интересното ще бъде това, че ще се направи „крачка назад във времето“, за да се види какво е правено от музея през последните четири издание на инициативата.

„Програмата ни започва от 16:30 ч. Планували сме среща с вече пораснали участници в миналогодишните ни събития. Поканили сме децата от ДЮТ „Щурчо“, с които заедно през 2017 година направихме пиесата за „Прилепа Дарки“. От 19:30 ч. сме подготвили по традиция арт работилничка, където всеки ще има възможност да си направи нещо прилепско. От 20:30 ч. има две събития. Едното сме нарекли „Разходка с прилепи“. В рамките му ще направим обиколка из квартал „Вароша“ с детектор за прилепи, за да чуем звуците, които те издават“, каза още Маринова.

Тя добави, че второто събитие ще бъде с продължителност от 20:30 до 22.30 ч.

„То ще се проведе във фоайето на музея, където заедно с наши нови приятели и партньори ще направим ателие – рисуване със светлина“, заяви Маринова.
Агенция "Фокус"