Рециталът „България” плени благоевградски ученици
Рециталът „България” плени благоевградски ученици / снимка: Младежки дом

Благоевградската театрална публика е в своето възраждане, заяви  директорът на трупата на драматичен театър „Никола Вапцаров” Николай Кимчев пред младата аудитория от общинските училища. Това стана по време на двудневните спектакли, организирани от Младежки дом – Благоевград като част от честванията на общината на 100 години от Освобождението на Горна Джумая. Рециталът „България”, по стихове на поета Николай Петров – Алакин, бе гледан от над 250 ученици, които не останаха безучастни към изпълненията и на Андраш Кончалиев и Юлия Дживджорска.

„Не са много подобни произведения, посветени на  българското пътуване през последните 1 300 години. Това е и причината подрастващите да проявят интерес към тази тема”, бяха част от коментарите на преподавателите. Подобни патриотични прояви трябва да намерят съществено място в дейностите на извънучилищните звена, каза директорът на Младежкия дом Стоян Веселински. Той бе категоричен, че когато усилията на институциите се обединят в тази посока резултатите винаги са положителни.

Спектакълът успя да добие невероятно звучене, защото инициативата ни бе подкрепена и от техническия състав на Кукления театър, и от емблематичните актьори от драматичния състав, подчерта Веселински.