Разлог се подготвя за зимата
Разлог се подготвя за зимата / снимка: Дарик-Благоевград

Община Разлог ще сключи договори с фирми за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на Община Разлог, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация в планинския град. Според кметът Красимир Герчев сега е времето за планиране и недопускане на създаване на проблеми при осигуряване на нормални условия за живот и работа през зимния сезон 2012/2013г.

В момента тече процедура по избор на изпълнители, които ще поддържат пътищата и улиците на общината.

Община Разлог цели подобряване на състоянието на пътната инфраструктура при зимни условия, повишаване безопасността на пътуващите, както и създаване на условия за по-бързото и гарантирано придвижване по отделните пътни артерии при зимни условия. Специално внимание общината обръща на осигуряване на необходимата проходимост по всички артерии, както и достъп до всички институции, обслужващи ежедневно населението – здравни и учебни заведения, квартални търговски обекти, общински и държавни служби и др.

Необходимо е съобразяване на методологията за средствата отпускани от държавата за снегопочистване, каза още кметът на Община Разлог като се аргументира, че има голям дисбаланс между количеството снеговалежи в планинските и непланинските общини.
Заради обилните снеговалежи през изминалия зимен сезон община Разлог извози огромни количества сняг извън града.