Пирин ГД с първа победа от 3 месеца насам
Пирин ГД с първа победа от 3 месеца насам / gong.bg

Отборът на Пирин (Гоце Делчев) победи Нефтохимик с 3:2 в контролна футболна среща, играна на стадиона в хотелски комплекс “Пири”. Неврокопчани не бяха побеждавали от 26 май, когато в последния кръг от миналогодишния шампионат победиха с 2:1 Локомотив (Пловдив).

От тогава до сега отборът нямаше победа нито в контроли, нито в официални мачове. Пирин откри резултата в 21-ата минута, като Петър Лазаров се разписа от дузпа. Тя бе отсъдена за грубо нарушение на Йошев срещу Лазаров, а бранителят получи и жълт картон от главния съдя Йонко Гергов от Дупница.

Отборът на Нефтохимик, обаче обърна нещата до края на първото полувреме след гол на Любомир Божинов в 37-ата и Галин Димов в 41-ата минута. След почивката нврокопчани бяха безспорно по-добрият отбор на терена и след като французинът Алба и Марио Близнаков пропуснаха невероятни положения, в 60-ата минута Васил Панайотов при едно разбъркване от близо вкара за 2:2. До края на мача отново Марио Близнаков пропусна от 3-4 метра, а Борислав Хазуроав удари и греда за неврокопчани.

В 82-ата минута отново Лазаров бе фаулиран в наказателното поле и отново капитанът на “Пирин” (ГД) с втория си гол от дузпа оформи и крайното 3:2.


Дебют за Пирин (ГД) направи юношата на Славия Дани Васев, който се включи отлично през второто полувреме. За "Пирин" в този мач не играха Любо Витанов, Николай Николов и Румен Лапантов.

Това бе втора контрола за възпитаниците на Костадин Ангелов – Лаптопа, които в четвъртък направиха и 0:0 с Локомотив (София).