Пирин ГД играе контрола с Ксанти
Пирин ГД играе контрола с Ксанти / Гонг

Отборът на Пирин Гоце Делчев установи сериозни взаимоотношения с елитния гръцки Ксанти.

Лично президентът на гръцкия клуб бе в Гоце Делчев. Това сътрудничество най-напред ще доведе до контролна футболна среща на 24 май между двата отбора на градския стадион в Гоце Делчев от 17.00 часа. Спарингът е по желание на елините.

Заради аномалиите в гръцкия футбол в последните години шампионатът в елитната им група приключи за Ксанти и отборът ще трябва да играе бараж срещу някои от вторите отбори в двете гръцки втори футболни дивизии. Този бараж е чак на 7 юни и до тогава ръководството на Ксанти спешно търси противници за контроли. Освен спаринга с Пирин Гоце Делчев гърците имат и уговорена контрола с кипърски отбор.

За сметка на това пък Пирин Гоце Делчев през лятото ще гостува в гръцкия град в 4-странен турнир, в който ще участват още два гръцки и един кипърски отбор. Двата отбора играха контрола още миналото лято, когато неврокопчани загубиха в Ксанти с 0:4. Базата на елитния гръцки отбор е една от най-добрите в цяла Гърция и тук са били на подготовка ЦСКА, Локомотив Пловдив и Вихрен.

Футболистите на Пирин Гоце Делчев почиват в този кръг на елитната ни А група и ще получат два почивни дни – събота и неделя, от наставника Йордан Боздански.

Много приятно впечатление на мача срещу Любимец в сряда направи бившият старши треньор Яков Папарков, който в момента е шеф на ДЮШ на шампиона Лудогорец. Той не само, че изгледа мача, но и си закупи билет от 3 лв. за срещата.

Бившият любимец на феновете в Гоце Делчев– французинът Алба, който сега играе в „Любимец“, след като бе заменен на полувремето, директно отиде и седна на трибуната при феновете от Гоце Делчев.