Oткриват обновения спортен комплекс в Сандански
Oткриват обновения спортен комплекс в Сандански / Община Сандански

Тържествено ще бъде открит реконструирания спортен комплекс в Сандански. Събитието е предвидено за днес от 18.30 часа в двора на Спортния интернат по плуване, съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Обновеният обект ще бъде осветен от Неврокопския митрополит Серафим, като на откриването се очаква да присъстват и официални гости, поканени от кмета на града Андон Тотев.

В празничната програма е заложено и демонстрационно плуване, а общинският духов оркестър и общинския  ансамбъл "Празник"  ще допълнят  празничната атмосфера. Кулминацията на тържеството ще бъде рязането на лентата и тържествената заря. В рамките на ремонтните дейности е обновена масивна триетажна сграда, в която е изграден и асансьор, реновирани са и съоръженията, включително основния басейн с олимпийски размери. Спортният плувен интернат е уникален заради своето местоположение и заради двата бассейна с топла минерална вода. Водните обекти са неделима част от гордостта на санданчани – градския парк, и са една от най-големите му атракции, заедно с огромното биоразнообразие.

Комплексът е разположен върху терен от около 10 дка  и се състои от основна сграда с капацитет 60 легла, столова, кухня, зали за обучение, зали за тренировки, два басейна и прилежащи зелени площи. Общинското ръководство кани гражданите и гостите на Сандански да присъстват на тържественото откриване.