Откриха изложба за Олимпийските игри в петричко училище
Откриха изложба за Олимпийските игри в петричко училище / снимка: Борислав Тренчев

Изложба, посветена на Зимните олимпийски игри, които започват тази вечер, бе открита в Трето Основно училище "Гоце Делчев" в Петрич. Целта е учениците да разберат повече за олимпизма, както и да бъдат приобщени към спорта. Фотосите са подбрани от клуба "Млад журналист", който отскоро съществува в учебното заведение.

Ръководителят Борислав Тренчев обясни, че посредством тази изложба, учениците ще се запознаят с имена като легендарния алпиец Петър Попангелов и единствената ни олимпийска шампионка от Бяла олимпиада Екатерина Дафовска, както и с най-големите ни надежди за медал във Ванкувър- Александра Жекова и Евгения Раданова. Трето основно училище "Гоце Делчев" индиректно е свързано със зимните спортове, тъй като осмокласникът Георги Нушев е една от надеждите на нашата страна в ските. Преди време той спечели неофициалното световно първенство за юноши във френския курорт Вал Д"Изер.

В училището се надяват изложбата да бъде разширена, като идеята е място там да намерят и наши медалисти от игрите във Ванкувър, които ще се проведат от 12 до 28 февруари.