Обсъдиха Интегриран план за градско развитие.
Обсъдиха Интегриран план за градско развитие. / netinfo

В Благоевград обсъдиха обществено включените допълнителни обекти към приетия Интегриран план за градско възстановяване и развитие.

По време на публичното представяне особен интерес предизвика проектът за село Зелен дол, където е предвидено изграждане на национална тенис база.

В местността "Заева поляна“ ще бъде направена зъбчата железница, която да започва от кв. „Вароша“ и да стига до Кръста над Благоевград.

Предвижда се на място да бъдат обособени лятна и зимна ски писта, еко пътека, с изложени покрай нея артефакти.

Предстои да бъдат разгледани всички направени предложения, след което те да бъдат гласувани от съветниците на предстоящата общинска сесия.

Направено бе предложение от Петър Станев, директор на Държавния архив, сградата да бъде включена за саниране.

В края на миналия месец, местните парламентаристи приеха на първо четене имението в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

То предвижда включването на 13 нови обектни предложения. Сред тях са подлез за квартал „Грамада”, хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев”, спортна база в местността „Ягоденица” в село Зелен дол, основен ремонт на Зоопарка в града, както възстановяване и рехабилитация на градски парк „Ловен дом” с прилежащата към него сграда на Обсерваторията.

Обектите са избрани със стратегическо значение за жителите на града.