НДСВ ще подкрепи по-модерна политика, дори някой да го нарича ляв завой
НДСВ ще подкрепи по-модерна политика, дори някой да го нарича ляв завой / netinfo
Очакванията на НДСВ от форума на управляващите в комплекса „Катарино” край Разлог е да бъдат обсъдени няколко от най-проблематични сектора. Това коментира в предаването „Седмицата” на Дарик радио министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, по думите на който това са секторите, в които има какво да се промени до края на мандата.

Министър Василев обясни кои са важните теми за НДСВ: „Като че ли от най-голям интерес е темата за правосъдие и вътрешни работи, най-вече реформата в МВР, а що се отнася до икономистите в партията, сред които съм и аз, за нас също така е важна темата за социалната политика да се види дали ще има „социален вектор”. Разбира се, представлява интерес и здравната реформа дотолкова, доколкото изобщо има такава”.

На въпрос дали НДСВ би подкрепила ляв завой в политиката Николай Василев отговори, че ако става дума за модерна политика, партията ще я подкрепи: „Ако левият завой се отнася повече до теми като безопасност и условия на труд – това е нещо положително. Ако става дума за по-модерна социална политика, модернизация на пазара на труда, повече конкуренция там и по-висока производителност на труда – това нека някой да го нарича ляв завой, ние ще я подкрепим. Но ако става дума просто за раздаване на пари на калпак – нашият въпрос ще бъде „Откъде?”