Мартин Карбовски и бивши военни набират подписи за 50% съкращаване на администрацията в Благоевград
Мартин Карбовски и бивши военни набират подписи за 50% съкращаване на администрацията в Благоевград / zar.bg

Новоучредената Военно-патриотична лига "Родина" и журналистът Мартин Карбовски, автор на предаването "Пропаганда" по Дарик радио, стартират подписка в Благоевград за 50% съкращаване на служителите в държавните администрации.

Подписката и лекцията на патриотите ще бъде във Военния клуб в Благоевград от 18.30 ч. Водещ на събитието ще бъде Мартин Карбовски.

Драстичното намаляване на чиновниците е едно от основните искания в програмата на създадената преди месец организация на бивши военни. Миналият месец те внесоха писмо до министъра на държавната администрация с призив за съкращаване на чиновническия апарат и свиване на разходите му.

От 12 май патриотите подновиха срещите си с граждани за събиране на съмишленици. С посещението в Благоевград, бившите военни завършват южната дъга от обиколката си из страната.

Военно-патриотична лига “Родина” ще потърси мнението на благоевградчани за искането си военните да излязат да патрулират по улиците в помощ на полицията. Връщане на военното обучение в училищата и възстановяване на адресната регистрация са част от каузите, зад които застава „Родина”.

Патриотите ще предложат конкретни идеи за справяне с икономическата криза. Приоритет на бившите военни са още борбата с престъпността и корупцията по високите етажи на властта. „Трябва да бъдат наказани предателите на България”, категоричен е Павел Стаменов, член на УС на “Родина”.

Очаква се на срещата в Благоевград да се разрази разгорещен дебат и по щекотливите теми на града – застрояването на зелени площи, незаконно паркираните автомобили (върху тротоари, улични платна, в пешеходни зони), организираната престъпност, нуждата от подобряване на инфраструктурата и училищната мрежа. От патриотичната организация вярват, че българите знаят простички решения за това, как да бъдат възмездени предателите на родината.

„Родина” ще търси подкрепата и на други граждански формации със сходни платформи, за да може да упражни реален граждански натиск за приемане на антикризисните мерки, които вече е депозирала в Министерски съвет на България.