Красимир Каракачанов: Държавният глава няма нужда от партии майки или от бавачка в Брюксел
Красимир Каракачанов: Държавният глава няма нужда от партии майки или от бавачка в Брюксел / снимка: Дарик - Благоевград, Зоя Караджова

Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева започнаха представянето си като канитат-президентска двойка от Благоевград. „Държавният глава трябва да бъде основният говорител на обществения интерес, да е този, който  тябва да каже „да“ или „не“ на външните ни партньори, когато това е в интерес на България, но той трябва да може използвайки своите правомощия по конституция, да бъде реалния стожер в българския обществен и политически живот. Амбицията ни е да покажем, че има алтернатива на досегашния модел“, заяви Красимир Каракачанов.

Според него Държавният ни глава  има достатъчно важни правомощия, които ако се използват ефективно ще доведат до значително подобрения във външната политика и социална сфера на страната.

„Президентът е единственият, които по конституция има право на пряко обръщение към нацията т.е. да поставя важните за българското общество въпроси,а не да да ни пожелае здраве на Нова година или на 3-и март, има правото да свика консултативен съвет по националната сигурност, третото правомощие на президента е правото му да свиква референдуми", каза още кандидатът на ВМРО-БНД

Основните проблеми, в които ще насочи усилията си кандидатът за вицепрезидент Даниела Симидчиева, са българското образование, социалното осигуряване и здравеопазването.