Кметът Апостолов поиска отвод на прокурор по дело за източени пари за мост
Кметът Апостолов поиска отвод на прокурор по дело за източени пари за мост / Дарик - Благоевград

Кметът на Симитли Апостол Апостолов поиска чрез адвоката си Красимир Дуков отвод на благоевградския прокурор Георги Мадолев, обвинител по наказателния процес за източени неправомерно 14 751 лева от фонд "Бедствия и аварии". Прокурор Мадолев обаче отказа да си направи самоотвод, независимо че в съдебната зала той бе упрекнат в тенденциозно водене на съдебното следствие.

Градоначалникът Апостолов е подсъдим за изплатени от фонда пари за укрепване на мост край симитлийското село Мечкул, в периода 2005-2006 година.

По делото днес бе разпитан бившият председател на Общинския съвет в Симитли Никола Николов, който заяви, че не е запознат със схемата за източената сума. Николов каза, че уволненият вече от общинската администрация началник на "Архитектурно-строителен контрол" Здравко Деливерски, е коментирал с него случая с моста в село Мечкул месеци преди започване на наказателното преследване.

Здравко Деливерски, който в процеса е само свидетел, бе уволнен за длъжностни закононарушения преди около 3 години от администрацията на кмета Апостолов.

Бившият строителен началник Деливерски собственоръчно е подписвал документите по изпълнение изграждането на моста в Мечкул, издал е и акт номер 19, след което фирмата-изпълнител "ВЕК инженеринг" и подизпълнителят на обекта-фирма "Георесурс", са получили парите за строителните дейности, коментира на предходно заседание в Районния съд в Благоевград градоначалникът на Симитли. Месеци след извършеното плащане на фирмите, станало ясно, че мостът не бил изцяло изграден.