Инфосреща за безвъзмездна помощ от МРРБ
Инфосреща за безвъзмездна помощ от МРРБ / netinfo
Информационен семинар по две схеми за безвъзмездна помощ се състоя в Общинска администрация - Благоевград. Срещата проведоха експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Даниела Николова и Делян Пехливанов.

Финансирането на двете схеми се осигурява по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество на Европейския съюз между България и Гърция.

Първата схема е за "Устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и биоразнообразието", която подкрепя проекти в сферата на пречистването и уравлението на водите и прилагане на екологични методи в бизнеса и туризма.Минималната сума за финансиране на отделните проекти е 50 000 евро, а максималната - 300 000 евро.

Втората схема е за "Интегрирана подкрепа за икономическо развитие и повишаване на заетостта". Със средствата от тази грантова схема ще се финансират проекти за развитие на дейности от трансграничен характер в бизнес сътрудичеството, човешките ресурси и повишаване на заетостта. Минималната сума на грант е 10 000 евро, а максималната - 150 000 евро.

Формулярите за кандидатстване трябва да бъдат изпратени до Изпълнителната агенция на МРРБ не по-късно от 6 април 2007 година.