Гласуваха 350 000 лева финансова помощ за ОФК "Пирин"

Атанас Камбитов
Атанас Камбитов / Община Благоевград
ОФК "Пирин" получи днес финансова помощ от 350 000 лева. Предложението бе прието на сесия на общинския съвет в Благоевград. Средствата са от общинския бюджет и се пренасочват от други местни дейности.

„Ако ние не финансираме клуба сега, означава, че се връщаме  на изходна точка и отиваме в „А“ областна група, заради неизпълнение на правилата на БФС. Имаме неплатени задължения. Община Благоевград дава 650 хил. лева от Бюджета за клуба, 280 хил. лева от телевизионни права, имаме спонсорство около 900 000 лева, но те не са достатъчни. 

Ако погледнем по-мащабно – отхвърляйки варианта за дофинсиране, ние губим инвестициите, направени през последните 5-6 години, говорим за 7-8 млн. лева“, коментира кметът Камбитов.

Той подчерта, че Община Благоевград не може да се справи без основен спонсор. „Следващата година ще се съобразим с наличните средства и, ако се наложи ще участваме в „Б“ група. Кметът Камбитов коментира, че към момента Детско-юношеската школа е на високо ниво.

ОФК „Пирин” е дългогодишен участник в българския професионален футбол, създал много футболни таланти в национален и световен мащаб.
Детско-юношеската школа на „Пирин“ се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България.

Редица от големите български футболисти са започнали професионалния си път именно от отборът „Пирин“. В момента ОФК „Пирин” Благоевград се състезава в елитната Първа лига на България за сезон 2017-2018 година.