ГЕРБ - Благоевград настоява за истината около катастрофата край Симитли с участието на автомобил от кортежа на Станишев
ГЕРБ - Благоевград настоява за истината около катастрофата край Симитли с участието на автомобил от кортежа на Станишев / netinfo

Защо официалната версия на благоевградската полиция за катастрофата, станала на 24 юни край Симитли с участието на автомобил от кортежа на премиера Сергей Станишев, се разминава със свидетелските показания на други участници в произшествието. Въпросът отправиха от ГЕРБ - Благоевград на пресконференция, на която бе поканен и соченият за главен виновник за катастрофата - 25-годишният санданчанин Георги Дойнов, управлявал автомобила с марка "Сеат".

По думите на областния лидер на ГЕРБ и председател на местния парламент Костадин Хаджигаев в офиса и електронната поща на партията в последните дни са постъпили множество сигнали от участници, пострадали и очевидци на катастрофата, което е провокирало представителите на ГЕРБ да вземат становище по случая и да съдействат истината да излезе наяве.

25-годишният Георги Дойкин разказа пред медиите неговата версия за инцидента: "Пътувах от Благоевград за Сандански, движех на около 4-5 метра зад ТИР с румънска регистрация с малко над 80 км/ч - скорост, разрешена за този участък, когато водачът на тежкотоварния камион внезапно наби спирачки и за да избегна удара, инстинктивно завих наляво. В насрещното движение "Форд Мондео", който по-късно се оказа автомобил от кортежа на министър-председателя Сергей Станишев, бе предприел изпреварване на "Фиат" и се блъсна в моя автомобил странично".

Според показанията на Дойкин маневрата, предприета от водача на форда, е засекла движението на тира, а в резултат на сблъсъка управляваният от него автомобил "Сеат" се е ударил в в тежкотоварния автомобил. След произшествието той забелязал, че шофьорът на форда сваля номерата на колата, задният номер не могъл да свали и го покрил с найлонова торбичка.

"Вече четвърти ден от катастрофата никой от полицията не ме е потърсил за показания, не ми е съставен нито акт, нито фиш, веднага след инцидента бях транспортиран в Спешния център, където половин час чаках в линейката да донесат носилка, а на следващия ден от отделението по ортопедия, където бях настанен, ми поискаха 70 лв., без да ми дадат оправдателна бележка, след което ме изписаха", каза още санданчанинът Георги Дойкин.

Буди недоумение защо никъде в публичното пространство не се споменава за Фиат Регата с благоевградска регистрация Е 4678 ВА, ударен от автомобила на пресцентъра на Министерски съвет и не е ли това опит да бъде оправдан водачът на форда, който всъщност е предприел неправилно изпреварване на фиата, заяви кандидатът за народен представител в листата на ГЕРБ - Благоевград Йордан Андонов.