Черно море изкопчи три точки срещу 10 от Пирин в локви и тъмнина
Черно море изкопчи три точки срещу 10 от Пирин в локви и тъмнина / Дарик - Благоевград, Добряна Христова, архив

Черно море взе първа победа след три мача без успех, като се наложи с 2:1 над последния в А група Пирин Гоце Делчев.

Гостите постигнаха едва първия си успех в елита в миналия кръг, и опитаха да вземат нещо от "Тича", но в ужасните условия за игра, Черно море се оказа с една идея по-добре приспособен.

След проливния дъжд във Варна, теренът представляваше истинско препятствие за футбол, пасовете по земя изобщо не вървяха, и играчите на двата отбора трябваше да измислят други методи да стигнат до някакви положения пред вратите. В заключителния четвърт час от срещата и тъмнината допълнително затрудни участниците в двубоя, и те едва доиграха финалните минути.

Логично, всичко по-интересно се случи в първия един час от двубоя, като нещата стартираха ударно, с дузпа в полза на Черно море още в 12-та минута.

Венков проби, влезе отляво в наказателното поле, и бе фаулиран от Ибраим, а Мартин Богдев без колебания даде дузпа за Черно море. Бакари бе точен от бялата точка, за да даде преднина на домакините. Само две минути по-късно, в 15-та, при една контраатака на Черно море, Ибраим фаулира Коконов на левия фланг, съдията даде авантаж и след това показа втори жълт картон на Ибраим, и го изгони.

Така Пирин остана да доиграва срещата с гол пасив и човек по-малко, още след първия четвърт час. Костадин Ангелов предприе веднага промени в състава си, и гостите успяха да изравнят в 34-та минута. След центриране отдясно на Стоянов, Марчев се озова непокрит на линията на вратарското поле, и стреля с глава между двама защитници на домакините, и вкара в долния десен ъгъл за 1:1.

Въпреки равният резултат, Черно море доминираше на терена, и след почивката успя да стигне до попадение. В 56-та минута след корнер за Черно море, последва късо разиграване, Дани Георгиев центрира в наказателното поле, Росен Колев отклони топката, и Котев засече във вратата за 2:1.

Черно море можеше да си реши мача доста по-лесно, вместо да чака докрай в тъмнината, но Коконов, Бакари, Дани Младенов и Бергонси на няколко пъти не успяха да реализират трети гол в полза на "моряците".

След този 11-ти кръг, Черно море е седми в класирането, със 17 точки, докато Пирин е твърдо последен, само с четири точки в своя актив.