Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция Бояна
Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция Бояна / Снимка: Дарик - Благоевград
Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция "Бояна"
22404
Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция "Бояна"
Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция "Бояна"
  • Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция "Бояна"
  • Борисов настанява Спаска Митрова в резиденция "Бояна"

Българката Спаска Митрова, която бе предсрочно освободена от затвора Идризово в Скопие, се срещна в Сандански с министър-председателя Бойко Борисов. 

Премиерът и Спаска Митрова разговаряха най-напред на четири очи в президентския апартамент на хотелски комплекс в курортния град.

„Много благодаря на цяла България за подкрепата. Ще дойда да живея и работя тук, в моята държава. Все още не знам как ще си подредя живота, сега най-много искам да разбера къде е детето ми и как се чувства то", заяви пред журналисти Спаска Митрова.

„След като в Македония не признават дипломата й по специалност Английска филология от ЮЗУ "Неофит Рилски", ние ще я признаем и Спаска ще работи тук, в България", каза премиерът Бойко Борисов и добави: „Да тежи на македонските власти това, което направиха със Спаска Митрова".

Борисов изрази позицията на българското правителство, че ще направи всичко възможно Митрова да бъде настанена в България. "Временно Спаска ще бъде настанена в апартамент в резиденция "Бояна", докато й издадем всички необходими документи", обяви премиерът.

След срещата в Сандански Спаска отпътува за столицата, придружена от своята майка Сузана и други нейни близки.

Спаска бе освободена за добро поведение от македонския затвор 20 дни преди изтичане на тримесечната й присъда, постановена от съда в Гевгелия по бракоразводно дело, водено от нейния съпруг - сърбоман.

Строгото наказание бе наложено затова, че Спаска Митрова не осигурила условия на бивщия си съпруг да вижда дъщеричката им.

В прикачените звукови файлове чуйте Спаска Митрова и премиерът Бойко Борисов в Сандански.