/ Община Благоевград

Основният спонсор на ОФК "Пирин" - Ива Уорън, представи възможностите и намеренията, свързани с бъдещето развитие на футболния отбор. Това стана на днешната сесия на общинския съвет в Благоевград.  

Община Благоевград ще осигури 780 000 лв. за ОФК „Пирин“

„За нас няма по-желан партньор за работа от Oбщина Благоевград. Крайната ни цел е Благоевград и България да имат един силен футболен отбор с името „Пирин“, който отново да е фактор и пример в този спорт“, категорична бе Ива Уорън.

Тя подчерта, че най-важната задача е финансовото стабилизиране на клуба и сподели, че нейната компания ежедневно работи по въпроса, като за целта в момента са направени един спонсорски договор и едно дарение.

„Имаме намерение до края на следващия месец задълженията на клуба, особено към състезатели и персонал, да бъдат сведени до нула, а на 25 юли всички в семейството на ОФК „Пирин“ да получат редовното си и договорено заплащане за месец юни.

Бюджетът, който ще подсигурим, е отличен за българските стандарти. Възнамеряваме с поставянето на целите той да бъде реципрочен на това, което се очаква“, каза още Ива Уорън.

Тя бе категорична и по отношение на плановете за подобряване на условията в Детско-юношеската школа на отбора. От изказването й стана ясно, че в момента се изготвя бизнес план, както и конкретно предложение за промяна на формулата на управление на клуба, които ще бъдат оповестени след финализирането им.

Към момента са почти изчистени задълженията на клуба. „Остават за доплащане единствено възнаграждения на бивши състезатели, с които имаме подписани споразумения това да стане до края на тази година.

ОбС-Благоевград прие най-големия бюджет в историята на града - 78, 5 млн. лева

Възнамеряваме това да се случи по-рано. Задълженията към доставчиците са сведени почти до минимум, като нашето намерение в рамките на един-два месеца и те да  бъдат разплатени“, каза още Ива Уорън.

Тя сподели, че вече има закупена нова  модерна екипировка за мъжкия отбора и треньорския състав в на ОФК „Пирин“, като същата ще бъде осигурена и за състезателите в ДЮШ на клуба.

По време на заседанието стана ясно още, че е подсигурен тренировъчен лагер за мъжкия отбор