Бившият кмет на Катунци: Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света
Бившият кмет на Катунци: Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света / снимка: Дарик-Благоевград
Бившият кмет на Катунци: Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света
55774
Бившият кмет на Катунци: Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света
  • Бившият кмет на Катунци: Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света

Бившият кмет на санданското село Катунци, чието заведение беше запалено в началото на седмицата, увери пред Дарик, че не е притеснен от случилото се. „Нас полицията ни пази", така иронично коментира Георги Коцев ситуацията.

По думите му бедният народ се командва много лесно: „Те затова ни държат да сме най-бедни в Европа. Кога ще купиш датчанина с 5 евро? По-добре беден народ и да го командваш както си искаш, да се правиш на велик. Те се опитват да насаждат огромен страх", каза още Коцев.

На въпрос дали се страхува след пожара, бившият кмет на село Катунци отговори иронично: „Много спокойно спя, нас полицията ни пази. По-спокойно отсега не съм спал. Страшно спокойно спя, защото вярвам на нашата полиция. Да не е по-добре да ми гръмнат семейството. Какво искате да ви кажа, че съм притеснен ли? Няма да го кажа. Ще кажа, че съм много доволен от министър Цветанов като министър на вътрешните работи. Какви са тези глупости, че не сме на нивото на Европа. Ние не можем да й вярваме на Европа, ние ще останем тук като Северна Корея. Защото ние не можем да разчитаме на шенгенското пространство, така каза нашият премиер. Ние трябва да се научим да слушаме премиера. Щом нашият ръководител е казал, че не можем да вярваме на Шенген, няма да вярваме. Какви са тези?! Германия били по-сигурни от нас, това не е вярно. Ние сме най-сигурната мафиотска държава в света, където мафията си има държава".

Георги Коцев е от БСП. Според него палежът на заведението му е сплашване заради парламентарните избори. Коцев стана известен с твърдението си, че селяните ще извадят страната ни от кризата.

Заведението на бившия кмет на Катунци бе запалено на шести август. Нямаше жертви и пострадали, а само материални щети - входната врата и две счупени стъкла. Пред Дарик Коцев заяви тогава, че е бил многократно заплашван за това, че се движи в обкръжението на кмета на Сандански Андон Тотев. През есента на миналата година Георги Коцев бе кандидат за трети мандат на най-голямото село в община Сандански Катунци, но изгуби балотажа с кандидата на ГЕРБ Стоян Танушев. След като загуби вота за Катунци, Георги Коцев бе назначен като кметски наместник от Андон Тотев на селата Черешница и Ковачево.