Атака: Златото в Бабяк да се добива от българи
Атака: Златото в Бабяк да се добива от българи / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Структурата на ПП Атака в Благоевград настоява правителството да оповести официално параметрите на сключения с канадската  компания "Юромакс Рисорсис" концесионен договор за добив на подземни богатства и благородни метали на територията на Югозападна България. Специалисти от същата компания откриха преди ден значителни златни залежи край разложкото село Бабяк, каза за Дарик областният координатор на партията Илиан Тодоров.

"Съвсем скоро канадците ще започнат да копаят златото ни в село Бабяк, да го изнасят, да го продават и да печелят милиарди евро на година от природните ни богатства. Българската държава ще получи огризките от собствените си златни залежи и последствията за околната си среда", коментира лидерът на Атака в Благоевградско Илиан Тодоров.

"Финансовият министър Дянков ще излезе с нахалството си пред целия български народ и ще каже, че няма пари за сериозно повишаване на пенсиите на българите, които пенсии са по-ниски от тези в редица държави от Третия свят. Тотю Младенов ще ни убеждава, че държавата няма пари за увеличаването на детските надбавки за българските майки. Няма да има пари и за образование, здравеопазване и всички останали нужди на хората и държавата. Накрая вкупом ще си измият ръцете и с тежката икономическа криза. В крайна сметка канадците ще трупат милиарди от ресурса на държавата, а българите ще си останат бедни", заяви Тодоров.

"Ние от Атака настояваме категорично, природните богатства на България да бъдат експлоатирани от българската държава, приходите да се остават в българската държава, и тези финансови средства да послужат за повишаването на жизнения стандарт на българските граждани. В крайна сметка, природните богатства на България трябва да бъдат използвани в насока подобряването на икономическото състояние на българите. Правителството незабавно да покаже подписания концесионен договор, чрез който всички ние да разберем параметрите на поредния грабеж над всички българи", искат от Атака.