Александър Краваров получи подаръци от китайска делегация
Александър Краваров получи подаръци от китайска делегация / снимка: община Банско

Kитайската делегация, която е на посещение в Банско, се срещна с кмета на общината Александър Краваров, председателя на Общински съвет Владимир Колчагов, секретаря Веселинка Дурчова и Чавдар Русев – представител  на Асоциацията на планинските общини. Делегацията е в Банско по покана на градоначалника Александър Краваров и с любезното съдействие на посланика на Република България в Пекин н. пр. Георги Пейчинов.

Александър Краваров получи подаръци от китайска делегация
netinfo
В делегацията са включени служители на най – голямата телеграфна компания в Китай “Синхуа”.  На срещата гостите бяха поздравени от ръководството на общината с “Добре дошли в Банско”, след което градоначалиникът ги запозна с възможностите за зимен и летен туризъм, които предлага града ни. Чужденците споделиха, че са възхитени не само от прекрасните условия на ски зоната, но и от бита и културата на Банско. Гостите имаха възможността да зададат своите въпроси към кмета на общината, след което му подариха традиционни подаръци от Китай. През първия ден от престоя си делегацията се срещна с представители от Туристическа асоциация - Банско, които направиха презентация на хотелската база в града и показаха хотели от различни категории.

Представителите от Китай казаха, че Банско предлага много добри условия за почивка и задължително ще се върнат в града ни и през следващия зимен сезон. Гостите посетиха и ски зона Банско, където имаха възможността да карат ски и сноуборд, и да се насладят на прекрасните условия на пистите в Пирин.  Групата разгледа културните забележителности в Банско – музеите, църквата “Св. Троица” и старинния квартал. След разходката из града, гостите споделиха, че тук наистина има какво да се види и ще направят всичко възможно туристи от Китай да посетят Банско.