1 176 000 лв. иска община Благоевград от МРРБ за основен ремонт на Младежкия дом
1 176 000 лв. иска община Благоевград от МРРБ за основен ремонт на Младежкия дом / netinfo
Община Благоевград кандидатства с проект пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството за цялостен ремонт на сградата на Младежкия дом в града, съобщиха от кметството. Поисканата сума за основен ремонт и реконструкция на съществуващата дренажна система е 1 млн. 176 хил. лв.

Очаква се оценителната комисия да се произнесе по одобрението му през юни т.г. Общо 15 месеца е предвиденият срок за изпълнение на проекта, в него се включва и времето за провеждане на тържни процедури за избор на проектант, изпълнител и надзорник на обекта.

Младежкият дом е открит през 1972 г. и до момента в сградата не е извършван основен ремонт, тя се е амортизирала, както вътрешно, така и външно, уточняват от общинска администрация.

Отоплението на сградата е изцяло на електричество, въпреки че има локално парно, което поради износена дограма, луфтове и дупки, не отоплява помещенията. Преди 2 години беше подменен парният котел.

Проектът предвижда още обособяването на сега съществуващата сладкарница и кухнята към нея в многофункционална зала за репетиции и спорт. Ще се ремонтират и системите за отопление, вентилация и климатизация на сградата.