През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОД на МВР-Смолян е проведена поредната акция за предотвратяване на престъпления, свързани с притежание, разпространение на наркотични вещества и управлениена автомобили под въздействие на алкохол и наркотици.

В хода на операцията са задържани четирима нарушители и срещу тях са започнати бързи производства, съобщиха от полицията. На 7 юни в Районно управление (РУ)-Девин е започнато разследване срещу 35-годишен англичанин за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

Хванаха двама британци с наркотици в Смолянско

При извършена проверка на КПП "Забрал" на колата, той е тестван с техническо средство, което е отчело наличие на метамфетамин и е задържан. Отново на 7 юни в РУ-Девин е започнато разследване срещу 30-годишен ирландец, който е управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества.

При извършената проверка на КПП "Забрал" е установено чрез техническо средство, че водачът на автомобила има наличие опиати. Той е арестуван. На същата дата в РУ-Мадан е започнато разследане срещу 24-годишна англичанка за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

Извършена е проверка на пътя Смолян-Рудозем на кола, при която жената е тествана с техническо средство. Дрегерът е отчел положителна проба за наличие на канабис. Тя също е задържана.

Отново на 7 юни в РУ-Мадан е започнато разследване срещу 25-годшиен англичанин за притежание на наркотични вещества. При извършена полицейска проверка на пътя Смолян-Рудозем е установено, че той държи в чорапа си канабис и екстази.