От автомобила са иззети 45 таблетки метамфетамин
Хванаха дрогиран шофьор и иззеха наркотици след преследване във Великотърновско, съобщиха от полицията.

Екшън в Плевен: Шофьор на джип блъсна патрулка след гонка и избяга

На 26 май, около 21:20 часа на изградения контролнопропускателен пункт до Килифарево наряд на Районно управление-Велико Търново подава сигнал със стоп палка на автомобил, движещ се в посока от Гурково към областния град.

Водачът не изпълнява разпореждането. На бензиностанция екип на сектор “Пътна полиция” предприема действия по спиране на превозното средство, което продължава движението си по ул. “Дълга лъка”. На кръстовището на улиците “Сан Стефано” и “Рада Войвода” автомобилът е спрян.

Установена е самоличността на водача - мъж на 27-години от разградско село, криминално проявен, както и на пътниците - мъж на 31 години от същото село, брат на водача, криминално проявен; и жена на 32 години от друго село в същата област.

Задържаха мъж в Плевенско, шофирал пиян и опитал да набие свой съселянин

При извършеното претърсване са намерени 45 таблетки, реагиращи при извършен полеви наркотест на метамфетамин, и множество пакетчета, във вътрешността на които има следи от кристалообразна субстанция, която при извършен полеви наркотест реагира на същия синтетичен наркотик.

Проверка с техническо средство показва, че 27-годишният водач шофира под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказва да даде кръвна проба. Водачът и жената са задържани за срок до 24 часа.

Срещу водачът е започнато и бързо производство по два състава - за шофиране след употреба на наркотични вещества и за възпрепятстване орган на реда при изпълнение на служебните задължения.