/ iStock/Getty Images
Панорамната площадка „Върхът“ край село Могилица в община Смолян все по-често става предпочитано място за предложения за брак.

Живописното място е най-новата туристическа атракция в района на Горното поречие на река Арда, която радва местните жители и посетителите на региона от септември миналата година.

Оттогава на площадката са направени вече четири предложения за брак.

Любов от първия миг: Романтично предложение за брак в операционната на „Пирогов” (СНИМКИ)

Мястото е едно от най-посещаваните в региона и привлича много туристи, особено през почивните дни.

Освен до панорамната площадка, туристите в Могилица, посещават и пещерите в региона като „Надарска“ и „Ухловица“, както и многобройните екопътеки, сред които и е тази до извора на река Арда.

Изграждането на панорамната площадка „Върхът“ е финансирано от Програмата за развитие на туризма на Община Смолян за 2019 г. и 2020 г.

Уникалното съоръжение се намира на 9 км от центъра на Могилица на надморска височина 1351 м с относителна денивелация 350 метра.

От панорамната площадка се разкрива спираща дъха гледка към региона като на юг се вижда Ардин връх, на север – вр. Карлък, кулата Снежанка и връх Момчил, на запад – с. Бориково, Черешките и Кошуте, а на изток родопския връх Ком.

До площадката се стига по маршрут с. Могилица, с. Бориково, м. Потока като по цялото трасе има поставени насочващи табели.
 
Информационна агенция Фокус