/ iStock/Getty Images
За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила планина като се придвижват с всъдеходи и джипове.

В приключението до водопада Скаловитец ще се включват 20 души в неравностойно положение, съобщават от фондация „Ела и Ти“.

Благодарение на инициативите на фондацията, до момента над 120 деца, младежи, възрастни, с различни физически увреждания са се издигали на 50 метра височина в пещера Проходна, политали са по тролей над Фотинските водопади.

Хора с увреждания са се запознали с приказния подземен свят на пещерите Съева дупка, Проходна и Бачо Киро, участвали са в 11-км трасе в състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“ 2020 с носилка с човек с увреждане, летяха в тандемен полет, преминаха река Златна Панега.

Посещението на водопада Скаловитец с всъдеходи и джипове за хора с увреждания е част от проекта „Пътешествие без край – към реки и водопади“ и ще се проведе на 23 май от 11:00 часа.

Новото предизвикателство е в партньорство с Планинско спасяване – област Пазарджик, Аварийно спасяване Пловдив и ТД Боерица и е с подкрепата на Столична програма „Социални иновации“.

„Нека бъдем причината за усмивката на лицето на другия. Нека направим достъпна планината и нейните красоти за всички“, призовават организаторите.
 
Фондация Ела и Ти