Вертолет с екипаж от 24-та авиобаза от ВВС участва в гасенето на големия пожар в Пазарджишко, съобщиха от военното министерство.

Огънят избухна край село Карабунар, Община Септември.

Пожарът в Пазарджишко: Огнеборци продължават да гасят локални огнища

Вертолетът AS 532 AL Cougar е излетял в 18.45 ч от авиобаза Крумово и до 20.20 ч е извършил обход на засегнатите райони и е оказал помощ на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня.

Пожар пламна близо до авиобаза Крумово

Към момента пожарът в землището между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар е овладян, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Не се е налагало да се евакуират жители на нито едно от четирите села. 

На място са гасили огнеборци от Пазарджик, Белово, Септември и Велинград. Кметовете на населените места са организирали  доброволци. На място има и тежка техника, с помощта на която са прокарани просеки.