/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура – Велинград наблюдава бързо производство за нарушаване на заповед за преустановяване на работата на ресторанти и питейни заведения заради епидемичната обстановка, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 20 март 2020 г., в Костандово, обл. Пазарджик,е нарушена заповед № РД-01-124, на министъра на здравеопазването против разпространението на заразителна болест по хората COVID - 19, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи – престъпление по чл. 355 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 20 март 2020 г.. в гр. Костандово, обл. Пазарджик, в ресторант, е била извършена проверка от полицейски служители за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването в частта, относно преустановяване на дейността на питейни заведения и ресторанти заради епидемичната обстановка.

Установено е, че заведението работело и в него се намирали четирима клиенти, които консумирали храна и напитки. Ресторантът веднага бил затворен.

Делото е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.