/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 41 г., за това, че на 10 декември в Пазарджик, отнел чужда движима вещ в големи размери - един брой синя полиетиленова чанта с намиращи се в нея документи и сумата от 13 526 лева, от владението на 61-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, съобщиха от обвинението.

На 10 декември, е бил подаден сигнал на тел. 112 за извършен грабеж спрямо 61-годишна жена, касиер в частна фирма, занимаваща се с фармацевтична дейност. Установено е, че пострадалата вървяла по улицата, когато била проследена и нападната от обвиняемия.

Намушкаха момиче при опит за грабеж в Старозагорско

Той издърпал от ръцете й чантата, в която имало 13 526 лв. в банкноти с различен номинал, рецептурни книжки и фактури.
Обвиняемият е бил задържан след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик под надзора на Окръжна прокуратура. 

Част от паричната сума е била открита и иззета. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.