/ iStock/Getty Images
А над 1330 килограма риба и морски продукти са били съхранявани неправилно
Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и търговски обекти на територията на Пазарджик и региона, съобщиха от полицията.

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Пазарджик и с участието на представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, НАП и пожарната в Пазарджик.

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок в склад на едро в Пловдив (СНИМКА)

При инспекцията били открити над 1330 килограма риба и морски продукти, съхранявани неправилно, както и наличието на над 820 килограма месо, колбаси и сирене, които били с изтекъл срок на годност.

Оказало се, че фирмата ползва един от складовете си без необходимите строителни книжа. От представителите на НАП са извършени инвентаризации на складовите помещения на фирмата в Пазарджик и село Братаница.

Инспектори от „Държавен противопожарен контрол“ при пожарната в Пазарджик открили пропуски и в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене. За всички констатирани нарушения са съставени или предстои да бъдат съставени актове от компетентните контролни органи.

Откритите 820 килограма месо, колбаси и сирене ще бъдат унищожени. Проверките продължават на територията на цялата област.