/ IStock
Скандал между съседи в Ракитово завършва със смъртта на 35-годишен мъж, а негов приятел се разминава само с леки наранявания, съобщават от Окръжна прокуратура - Пазарджик. 

Всичко започнало във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала „Запад“. Група жители на квартала се спречкали с техни съседи. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сбиване.Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният домакин, афектиран от разправията, взел кухненски нож и намушкал своитедвамата 35-годишни опоненти, които посегнали на баща му и брат му. 

Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление малко по-късно единия от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота.

След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства имащи отношение към извършеното престъпление.

Окръжна прокуратура-Пазарджик е привлякла като обвиняем М.К.,на 30 г. Мъжът. е извършил деянието в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалите с насилие спрямо негови близки – баща му и брат му. Престъплението е квалифицирано по чл. 118 вр. чл. 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс, разкриват от държавното обвинение. 

Извършителят е криминално проявен. Срокът на задържането на извършителя е удължен с постановление на наблюдаващия прокурор със 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство, допълва Марица .

 
Окръжна прокуратура - Пазарджик