/ iStock/Getty Images
Всички структури на Окръжната дирекция на МВР  в Пазарджик работят с цел осигуряване на добър обществен ред, сигурност и спокойствие на гражданите, както и стриктно спазване на мерките за ограничаване на разпространението на инфекцията причинена от COVID-19. 

Разследване на NOVA: Измамници „развалят” черни магии срещу 1000 лева (ВИДЕО)

Съгласно разпоредените дейности на входно-изходните артерии на Пазарджик функционират 8 денонощни КПП, където гражданите преминават след проверка. Всеки ден за времето от 07.30 часа до 19.30 часа на две входно-изходни точки в пещерския квартал „Луковица“ също има обособени КПП, които се обезпечават от служители на местното районно управление. Пропускателния режим е въведен на основание заповед на кмета на общината.

Мъжът, убил приятел по чашка в Пазарджик, се изправя пред съда

Екипи от РУ - Панагюрище осъществяват засилен контрол по изпълнение на мерките от кмета на Община Панагюрище за налагане на ограниченията в свободното придвижване на граждани по обществени места за времето от 20.00 до 06.00 часа за лица до 18 години и за времето от 21.00 до 06.00 часа за лица над 18 години.

Пеевски дари защитни облекла на лекарите в болницата в Пазарджик

В тази връзка по време на извършваните проверки на обществените места на територията на Панагюрище полицейските екипи са съставили 20 акта за установяване на нарушенията на заповедта, 6 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, съставени са и 19 протокола за полицейско предупреждение.

22 отрицателни проби за COVID-19 във Велинград

Междувременно всички полицейски служители на дежурство в региона извършват и проверки за струпване на граждани на обществени места – паркове, градини, спортни площадки, места за отдих. Следи се и за спазване на наложената карантина на лица, които попадат в тази категория. За всеки установен случай на нарушена карантина незабавно се извършва доклад към прокуратурата. Представители на ОДМВР - Пазарджик са в непрестанен контакт с членовете Областния кризисен щаб.