Времето на 29 декември: Температурите се понижават
Времето на 29 декември: Температурите се понижават / БГНЕС

Прогноза за времето за 29 декември, сряда

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, ще превалява слаб сняг главно в планинските райони, а през нощта и на места в Западна България. В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен, временно и бурен северен вятър, а в останалите райони ще е до умерен от северозапад.

Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5 и 0 градуса , а максималните - между минус 1 и 4 градуса.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 м ще е около минус 8 градуса, на 2000 м - около минус 13 градуса.

Отлични са условията за ски в Пампорово и Чепеларе според информация от Планинската спасителна служба. В Пампорово са отворени девет писти, в ски зоната Мечи чал в Чепеларе функционира основното ски трасе. Предимно български, гръцки, румънски, ирландски туристи почиват в курорта в последната седмица от годината.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg