Времето на 15 декември: В планините ще превалява сняг
Времето на 15 декември: В планините ще превалява сняг / БГНЕС, архив

Прогноза за четвъртък, 15 декември

През следващото денонощие облачността ще е значителна и главно в планинските райони ще превалява слаб сняг. През деня ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб, в крайните североизточни райони - умерен. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса.

Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, след което отново ще започне да расте. Остава значително по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по върховете временно и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа до умерен, в северните райони и временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg