Сняг и студ за Богоявление
Сняг и студ за Богоявление / БГНЕС, архив

Прогноза за времето за 6 януари, петък

През нощта и утре с усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг. Със силния вятър и снеговалежите в Северна и Източна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 7° и минус 2°. Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари и сутринта ще започне да се повишава.

Времето през януари

Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа силен вятър от североизток, по високите и открити части до бурен, предимно южен вятър. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават, на височина 1200 метра ще са минус 8° - минус 6°, на 2000 метра - минус 12° - минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно, през нощта и утре преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. След обяд валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 4 и 1°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg