Вълшебна пръчка убива бактериите по клавиатурата
Вълшебна пръчка убива бактериите по клавиатурата / Thinkstock/Getty Images

Бактериите обичат хората. За беда човешкото тяло не споделя чувствата им. Във всекидневието си хората се сблъскват с купища вредни микроорганизми, някои от които са трудни за преборване.

Особено трудна за почистване е електрониката. Ако се опасявате, че клавиатурата на компютъра или лаптопа или екранът на смартфона или таблета гъмжат от болестотворни бактерии, Вашият пръв помощник в борбата срещу тях е нова "вълшебна пръчка", съобщава сайтът Ред Ферит.

Изобретената в Япония джаджа, наречена "Инфлуенца Сейвър", стерилизира електронните устройства с ултравиолетови лъчи, които унищожават не само грипните вируси, както подсказва наименованието й, но и всякакъв друг тип вредни микроорганизми. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да включи приспособлението и да го задържи над устройството, което трябва да бъде почистено. Лъчите не крият никаква опасност за електрониката.

Приспособлението "Инфлуенца Сейвър" е подходящо не само за почистване на клавиатури, компютърни мишки, смартфони и таблети. С него могат да се стерилизират също легла, домакински дъски за рязане и други предмети от всекидневието, от които дебнат болестотворни микроорганизми.

Джаджата се захранва от четири батерии AA и може да издържи до три часа непрекъсната употреба. Теглото й е само 150 грама, което я прави удобна за пренасяне и извън дома, особено в грипния сезон. Приспособлението може да бъде закупено от интернет срещу сумата от 24 долара.

Източник: БТА