Създадоха шоколад, който облекчава менструалната болка
Създадоха шоколад, който облекчава менструалната болка / ThinkStock/Getty Images

Швейцарски специалисти са създали шоколад, който облекчава менструалната болка, пише в. "Дейли експрес".

Откриха още една здравословна полза от черния шоколад

Блокчето Frauenmond, чието наименование приблизително означава "Женска луна", е създадено от компанията "Chocolate with Love". Майсторът на шоколада Марк Вилмер обяснява, че специалните съставки в новия продукт - 17 швейцарски планински билки, могат да облекчат състояние на дамите по време на месечния цикъл.

Комбинацията от билки и 60-процентно съдържание на какао повишава нивата на серотонина, известен като "хормон на щастието". Това води до подобряване на настроението и чувство за спокойствие през неприятния за много жени период от месеца.

Шоколадът много ефикасен при кашлица

"Шоколадът съдържа полезни съставки като теобромин и хормона на щастието серотонин, които оказват благоприятен ефект и върху сърцето и кръвообращението, и могат да помогнат на дамите да се почувстват по-добре. Целта ни беше да направим месечния цикъл по-поносим за жените. Надяваме се хапването на нашия продукт да им достави същото удоволствие, каквото беше за нас създаването му", казва Вилмер.

Ново изобретение помага на шокохолиците

Майсторът допълва, че новият шоколад не е "резервиран" само за представителките на нежния пол. "Разбира се, мъжете също могат да опитат продукта. Самият аз вече го изпробвах", казва Марк Вилмер.

Източник: БТА