Symantec: Windows Vista ще бъде по-несигурен от XP
Symantec: Windows Vista ще бъде по-несигурен от XP / netinfo

Макар Microsoft да твърдят, че новата Windows Vista ще бъде най-сигурната им операционна система, от популярната компания за сигурност Symantec не са на същото мнение.

След като са провели доста тестове с предоставените им бета версии, специалистите сензационно коментират, че очакват Vista да е по-нестабилна от предшественика си - XP. Това според тях основно се дължи на факта, че програмистите на Microsoft са подменили голяма част от стария тестван и използван вече код с нов, уж по-добър.

За съжаление в този нов код не е достатъчно тестван и според Symantec има голям шанс да се покажат доста вратички и несигурности, които могат да бъдат използвани по-късно от хакерите. За пример от компанията са представили на разработчиците в Microsoft няколко сериозни бъга в начина, по който операционната система управлява мрежовите устройства и работата й с IPv6 протокола.

От Microsoft са изказали благодарност на Symantec за докладваните бъгове и са отговорили, че все още това е бета версия и е нормално да има проблеми и дупки, които ще бъдат изчистени до пускането на официалната версия. Те добавят, че Windows Vista ще бъде наистина най-сигурната им операционна система.

http://www.kaldata.com/