/ Samsung
Представяли ли сте си някога какво им е било на хората само преди 50 години? За да се обадят по телефона, e трябвало да ползват уличен телефон със стотинки или да се приберат до вкъщи и да се молят да не го е превзел дуплекса, ако въобще са имали домашен телефон. За да се ориентират как да стигнат до Съевата дупка, е трябвало да използват хартиени карти и по-важното - да могат да ги разчитат! За да открият какво е това или онова, е трябвало да четат много и то – специализирана литература. Звучи ли ви трудно? Всъщност, това е била реалността за нашите майки и бащи, баби и дядовци. И да, всеки от тях е полагал този труд, за да бъде информиран, свързан с близките си и да пътува насам-натам.
 
Превъртаме бързо напред и ето ни нас – тичаме от сутрин до вечер, занимаваме се с неща, които само преди 50 години са били напълно непознати, имаме смартфон, безжични слушалки, дигитален часовник, навигация в колата, електронен тефтер, таблет и възможност да се качим на самолета и да идем на другия край на света - от днес за утре. Факт е, че никога в историята на човечеството технологиите не са били толкова бурно развиващи се и никога хората не сме били толкова подпомагани от тях.

Samsung

Да, животът ни сега е сложен, изпълнен с предизвикателства и отговорности, които са били немислими в миналото – но в ръката си имаме своя смартфон (Samsung Galaxy S22 Ultra например), а в него – десетки приложения, които ни дават добре подбрана информация за секунди. Не споменаваме Samsung случайно, разбира се, а съвсем целенасочено, защото премиум моделът е всичко, от което бихте имали нужда като технология в джоба или в чантата си, за един по-лесен живот. Притежаващ великолепна камера и носител на първия S Pen извън Note моделите, Samsung Galaxy S22 Ultra е технологично творение с брилянтен изкуствен интелект, на който могат да завидят не един и два естествени интелекта.
 
Това, че моделът има вграден S Pen, наистина е историческа новина, защото той е и най-бързият досега стилус, реагиращ едва ли не с бързината на мисълта ви. С него можете да пишете, да рисувате или просто да си драскате безцелно, при това директно върху дисплея. Ще виждате какво пишете дори и на ярко слънце, защото екранът е изграден с Vision booster, който автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява контраста.
 
Освен това – вече край с лошите нощни снимки. Не, наистина край! Galaxy S22 Ultra има революционни възможности за нощно снимане, а камерата му не само е най-добрата досега, но и най-умната. Както и да застанете и да погледнете, този смартфон ще ви направи професионална снимка, която след това дори можете да обработите в приложението Expert RAW, до което имате ексклузивен достъп, и след това да покорите Инстаграм за някакви си там минути.

Samsung

Сега сигурно ще попитате – а как е батерията? Ами, какво да ви кажем – добре е. По-добре не е била. Вече казахме, че този модел е с брилянтен изкуствен интелект и това си личи много ярко по начина, по който батерията се саморегулира. Ще забележите, че тя пази силите си за моментите, в които ви е необходима, и с изненада ще установите, че издържа повече от един ден.

Разбира се, ще искате такъв смартфон да е защитен и да не изпадате в паника при всяко по-рязко пускане в чантата или на пода. Бъдете спокойни – за първи път Samsung използват и за екраните, и за гърбовете на серията S22 най-новото и най-устойчиво защитно стъкло Corning Gorilla Glass Victus+. Освен него моделът има и Armor Aluminum – най-здравият алуминий в индустрията, така че наистина да носите телефона навсякъде – дори и да е на прашно и влажно. Той е сертифициран за устойчивост и срещу тези външни влияния.

Samsung

И понеже човек винаги иска и нещо отгоре – сякаш всичко изброено дотук не ни е достатъчно, на сцената излизат и няколко от любимите ни приложения на Google, за да правят живота ни още по-приятен – Google Maps, Google Lens и Google Drive, например.
 
Прилягащи на всеки активен човек с деца, те се превръщат в нещо като членове на семейството. Google Lens е спасението на всеки родител, когато е на разходка с детето му и то види малко жълто цвете. „Мамо, снимай го и кажи какво е с онова приложение, дето търси!“ е изречение, което сме чували десетки пъти по време на пикници, разходки и ваканции. Google Lens е сред най-полезните приложения, които може да ползвате с новия си Galaxy S22 Ultra, защото с този телефон наистина ще ви се иска да снимате всичко, което видите – дрехи, цветя, рокли, животни и дори уравнения. „Не си го снимал и пуснал в Google Lens, не си разбрал какво е!“, трябва да е мотото на тази комбинация и ще е съвсем заслужено.

Samsung

Google Drive пък е храмът, в който влизаме паникьосани, че сме загубили някой важен документ, само за да намерим и документа, и утеха, че всичко с живота ни е наред и нищо няма да бъде загубено или провалено. Ако нещо не е в Google Drive, замислете се дали въобще наистина съществува или e плод на фантазията ви!
 
Третото в списъка, но не по важност – Google Maps, култово, любимо и незаменимо приложение, което ни помага да стигнем от Младост до Обеля (и от един плаж на Тасос до друг) без да се загубим. Ако не знаете друго за него, освен че винаги ви превежда от точка А до точка Б безпрепятствено, редно е да научите, че Google Maps има няколко опции на работа – стандартен, сателитен и Street View режим, в който можете да гледате природни и световни забележителности, и дори да влизате в музеи, галерии и малки бизнеси.
 
Но да не се отплесваме, защото Samsung Galaxy S22 Ultra има толкова много функции за разгадаване, и толкова много приложения, които можете да използвате в комбинация с него, че няма да стигне интернета да бъдат описани. А както е казал един съвременник: човекът само когато сам си разцъка смартфона, само той си знае какво му е (хубаво)!