Експерт на FIA преценява шансовете на България за WRC
Експерт на FIA преценява шансовете на България за WRC / netinfo

Представителят на FIA Пиеро Содано се увери, че държавата ще подкрепи организирането на кръг от WRC през 2010 година. Италианецът, който е участвал и в рали “Златни пясъци” като навигатор, се срещна с председателя на Агенцията за младежта и спорта Весела Лечева, с министър Асен Гагаузов и кмета на Самоков.

По време на посещението си той бе придружаван от председателя на БФАС Георги Янакиев. Визитата му е първата от поредица предстоящи посещения и целта й бе да даде съвети и да се запознае с даденостите на България за подобно събитие.

Содано сподели, че е видял добро трасе и всички предпоставки, но има още много да се работи, за да се отговори на високите изисквания. На този етап очаква предложенията от наша страна, за да се върви напред. Едно от изискванията е да се промени скоростта по трасето, а останалото опира до ресурси, умения, опит...

Президентът на FIA Макс Мозли е добронамерен към нашите усилия. Формата на рали „България” ще се промени съобразно изискванията, обясни Георги Янакиев. Възможно е да поканим специалисти от чужбина, но съм уверен, че имаме нужните хора, за да се справим и сами. Янакиев допълни, че осъществяването на едно такова рали ще е чудесна реклама на България по света и ще помогне много за подобряване на инфраструктурата в района. За да се случи всичко това, той разчита на досегашните и потенциалните бъдещи спонсори.

Агенция Speed-Рress