Бил Гейтс търси руски мозъци
Бил Гейтс търси руски мозъци / netinfo

Собственикът на “Майкрософт” Бил Гейтс обяви готовността си да вземе участие в руски национални проекти, а също и да подпомогне руското правителство за включването на училищата към интернет и за програмно осигуряване.

Гейтс заяви също, че иска да помогне на Русия в развитието на Висше технологично училище. Предложението му бе прието в Москва с въодушевление.

Бил Гейтс не дочака новото поколение руски програмисти да завърши образованието си в неговия университет и се срещна с хората, които работят в сферата на информационните технологии. Най-голям късмет имаше иноваторът Алексей Косик, който предложи интерфейс за управление на компютъра чрез глас, от който биха могли да се възползват например парализирани хора.

Бил Гейтс обяви пред служителите и партньорите на “Майкрософт” в Русия, че се очаква нов пробив в информационните технологии: “Погледнете какво стана в последните пет години – мобилният телефон се съчета с компютъра. А скоро ще се появи ново суперустройство – със сгъващ се екран, като то ще може да бъде управлявано както с длан, така и с глас. То ще помогне не само на служителите в офисите, но ще бъде и ново средство за обучение”. /Би Би Си