Звездата от „Женени с деца“ Кристина Апългейт премахна яйчниците си

Кристина Апългейт
Кристина Апългейт / Gulliver/Getty Images
Актрисата Кристина Апългейт, позната с ролята си в хитовия телевизионен сериал "Женени с деца", се е подложила на операция за отстраняване на яйчниците и маточните (фалопиеви) тръби, съобщи Контактмюзик.

В интервю за "Тудей" Кристина Апългейт разкрива, че яйчниците и маточните ѝ тръби са отстранени преди две седмици. 45-годишната актриса сподели още, че нейна братовчедка е починала от рак на яйчниците преди девет години.

През 2015 година Анджелина Джоли също се подложи на операция за отстраняване на яйчниците

През 2008 г. актрисата, която има 6-годишна дъщеря Сейди от съпруга си Мартин Ленобъл, се подложи на двустранна мастектомия, след като беше диагностицирана с рак на гърдата, припомня изданието.

През 2013 година Анджелина Джоли също претърпя двойна мастектомия

Въпреки че вече не се налага да си прави мамограми, Апългейт на всеки шест месеца посещава онколог и ще продължи да го прави до края на живота си.

Кристина Апългейт
Кристина Апългейт Gulliver/Getty Images

"Въпреки всички взети мерки, рискът остава", казва тя.

Кристина Апългейт разказва още, че спазва вегетарианска диета, тъй като смята, че храната играе съществена роля за това дали ракът ще се прояви и разпространи. Актрисата допълва, че макар все още да е малка, дъщеря ѝ също се храни здравословно, тъй като има вероятност да е наследила мутация в гена BRCA, излагаща я на над 50-процентен риск от рак на гърдата или яйчниците.

Кристина Апългейт стана майка през 2011 година

"Опитвам се да я пазя от стрес и да йѝ осигурявам най-чиста храна, знаейки, че когато навърши 20 години, ще трябва да започне да се изследва. Къса ми се сърцето при мисълта, че може да ѝ се наложи да води подобна на моята битка", споделя загрижената майка
БТА