Найджъл Фараж
Найджъл Фараж / Guliver/Getty Images
Жената, която през юни плисна млечен шейк в лицето на председателя на партия „Реформирай Обединеното кралство“ Найджъл Фараж, се призна за виновна за нападение, предаде Ройтерс, позовавайки се на Пи Ей Мидия.

Двадесет и пет годишната Виктория Томас Боуен плисна бананов млечен шейк Найджъл Фараж пред кръчма в град Клактън он Сий в Източна Англия, докато политикът беше на предизборна обиколка.

Крайнодесният Фараж, който спечели място в британския парламент след изборите това лято, допринесе за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Той беше атакуван с млечен шейк и през 2019 г.

Заляха Найджъл Фараж с млечен шейк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според Пи Ей Мидия Томас Боуен е променила първоначалното си твърдение и се е признала за виновна за нападение и причиняване на щети в размер на 17,50 лири на якето на бодигарда на Фараж.

Прокуратурата днес отказа да коментира случая. Адвокат Андрю Прайс, цитиран от местните медии, каза, че клиентката му е решила да се признае за виновна, защото е получила серия от заплахи.

Младата жена беше освободена без да й бъде налагана мярка за неотклонение преди обявяването на присъдата й, което трябва да е 16 декември.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Виктор Турмаков/БТА